Изпълнителният директор на водещия производител на електромобили Tesla - Илон Мъск

...
Изпълнителният директор на водещия производител на електромобили Tesla - Илон Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща автономна кола за 25 000 долара

Изпълнителният шеф на водещия производител на електрически автомобили Tesla - Илон Мъск разгласи, че компанията ще може да продава самостоятелни коли на цена от 25 000 $. Това ще  стане в рамките на  идващите 3 години. Обещанието беше направено по време на презентация, озаглавена „ Ден на батерията “, по време на която  Мъск показа софтуерния прогрес, който Tesla е осъществила в създаването на новите си артикули.

Основната вест беше, че компанията е създала нов вид акумулатори, които ще дават 5 пъти повече сила, 6 пъти повече мощ и 16% по-дълъг пробег. Батериите ще станат интегрална част от шасито на автомобила, тъй че да се понижи тяхната ефикасна тежест.  Освен че ще създава лични акумулатори, Tesla ще се доставя с такива и от производителите Panasonic и LG Chem, като доставките  на акумулатори остават главен проблем пред развиването на промишлеността на електрическите автомобили.

Новините обаче не се оказаха изключително вълнуващи за вложителите и цената на акцията на Tesla се намали 5,6% по време на вчерашната сесия.  Към момента пазарната стойност на акциите на компанията възлиза на 395 милиарда $ и към момента надвишава с повече от 1000 пъти годишните доходи на Tesla.

Презентацията се организира пред 240 от най-големите акционери на компанията – всеки от тях беше позициониран в обособен автомобил Tesla Model 3.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР